Таван се срути върху ученици в Бургас 20.09 | 16:27

Инцидентът се е случил в междучасие, само едно момче е леко пострадало

От iNews.bg

Част от таван на класна стая падна в междучасие в Немската езикова гимназия в Бургас. Едно момче е с охлузвания, други пострадали няма. 3-4 квадратни метра от мазилката на тавана в една от стаите на осмокласниците се е срутила, докато момчета от 8 "е" клас са почивали между часовете. Децата са се уплашили, съобщи БНР.

"Бях на вратата и по едно време просто таванът падна", разказа едно от момчетата. "Чу се много странен звук, затова си помислих, че някое момче е паднало от стола си и после отидох и видях, че таванът го няма буквално. Да кажем две трети от целия таван беше по пода и по чиновете", допълни друго, предаде БГНЕС.

Според свидетелите на инцидента, техен съученик е получил охлузвания. "Падна върху момчета. Само леки охлузвания и нищо", обясни ученичка.

Учебният процес е продължил нормално, каза началникът на Регионалното управление по образованието Виолета Илиева. Тя потвърдим че няма сериозно пострадали. "Няма наранени деца. Сигнализирани са родителите на децата, върху които е паднал този строителен материал. Надявам се който е правил ремонта, той да е все още в гаранция”, уточни Илиева.

Директорът на гимназията Надежда Радева е в болничен. Веднага след инцидента входната врата на училището беше заключена и не бяха допуснати журналисти.

Водещи

Най-четени