Тагарев коментира смъртта на Алексей Навални 19.02 | 11:45

Според него всяка страна на НАТО трябва да развива отбранителния си потенциал и всеки съюзник да плаща минимум 2%.

От iNews.bg

Военният министър Тодор Тагарев коментира смъртта на руския опозиционер Алексей Навални.

"Не беше неочаквана новината за смъртта на Навални, имаше опит за неговото убийство, а след като се върна от Русия беше поставен в тежки условия. Все още не е ясно къде се намира тялото му. Путин продължава да разчиства пространството от идеологическа опозиция, която би могла да бъде заплаха за Кремъл. Той не търпи такава, а действа агресивно. Противодействие не се толерира и се унищожава още в зародиш", заяви Тагарев, предава NOVA.

По думите му руският президент за пореден път доказва, че е готов да направи всичко, за да не се поставя под въпрос неговата власт. "Путин прилага сила и манипулация на информационното пространство и това му върши работа. В дългосрочен план стои въпросът дали празният хладилник няма да надделее във вижданията на руснаците. Санкциите работят, а голяма част от бюджета на Русия отива за финансиране на военния потенциал", посочи той.

Според него всяка страна на НАТО трябва да развива отбранителния си потенциал и всеки съюзник да плаща минимум 2%.  

"На север има ясно разбиране за риска и затова не се прави на въпрос колко се дава за отбрана. Тази година задминаваме два процента, а тези разходи ще се увеличават. Около 1/3 от тях са за придобиване на нови въоражения, модернизация и строеж на инфраструктура. Въпросът е дали отбранителната индустрия е готова да достави желаните количества, необходим ни е по-голям капацитет", коментира Тагарев. 

Водещи

Най-четени