Таксиджии ще блокират Пловдив 08.12 | 12:35

Готвят се и колегите им по морето, ще протестират срещу по-високия данък

От iNews.bg

Пловдивски таксиджии излизат на мащабен протест и заплашват да блокират града. Повод за недоволството им е отказът на местната власт да намали с една трета патентния данък за следващата година. Очаква се в протеста да се включат около 2000 шофьори на жълти коли.

Реално демонстрациите започнаха още сутринта. Тогава десетки таксиметрови шофьори окупираха кметството на града с искане данъкът от 750 лева да стане поне 500, предаде Нова ТВ. Най-потърпевши ще са шофьорите, които ползват коли под наем. "Това за нашите шофьори означава, че ще имат по-високи наеми. Значи трябва да им ги вдигнем с минимум 5 лева на ден, за да избием този патент", коментира Мариян Киров, собственик на таксиметрова компания.

Някои от недоволните таксиметрови водачи открито заявиха, че ще минат в сивия сектор, без да плащат данъци, за да издържат. Аргументът на местната власт, с който отказа да намали налога е, че данъкът за догодина се определя до 30 септември. Подобни протести готвят и таксиметровите шофьори във Варна и Бургас.

Водещи

Най-четени