Таксииджиите с досиета от 1 септември 21.08 | 16:49

ДАИ ще има нов шеф до седмица, мераклиите са трима

От Филипа Тодева

Таксиметровите компании ще изготвят досиета на шофьорите. Транспортният министър Данаил Папазов каза пред в. "Преса", че това ще се случи от 1 септември.

Досието ще се представя при проверки от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". Папката ще съдържа свидетелство за съдимост на водача, както и данни от КАТ за неговите нарушения на пътя - фишове, глоби и актове.

При голям брой нарушения инспекторите ще отнемат сертификата на неизрядния таксиджия.

Само в София официално работят около 6000 шофьори на жълти коли.

В момента текат проверки на всички таксиметрови фирми. Те започнаха след трагичния инцидент на 10 юли т.г. на автобусната спирка на бул. "Цариградско шосе" в София, при който пиян шофьор на такси помете 12 души. 

Министър Папазов съобщи още, че новият шеф на Държавната агенция "Автомобилна администрация" ще бъде избран до седмица. Той ще заеме мястото на Валентин Божков, който подаде оставка след акция на прокуратурата и МВР за разкриване на корупция във ведомството.

Според Папазов най-подходящите кандидатури са три - Димитър Ганев, шеф на агенцията по времето на НДСВ, Чавдар Васев, бивш служител на КАТ, и Красимир Калайджиев, който е бил заместник на службата по времето на Тройната коалиция.

Водещи

Най-четени