Таксиметрови шофьори на протест за справедлива присъда на свой убит колега 26.03 | 11:47

Година след убийството на 60-годишния Валери Спиридонов негови колеги от страната излязоха с такситата

От iNews.bg

С протестно шествие в Русе таксиметрови шофьори от цялата страна поискаха справедлива присъда за свой убит колега. Престъплението беше извършено преди година в село Николово, а обвинени в убийството са двама ученици. Таксиметровите шофьори поискаха и законодателни промени, които да им гарантират повече сигурност, докато работят.Година след убийството на 60-годишния Валери Спиридонов негови колеги от страната излязоха с такситата си на протестно шествие в негова памет. Сред тях е и Апостол Вълчев от Ямбол, който също е бил нападнат от клиенти. Мъжът бил прострелян с въздушна пушка.

Апостол Спиридонов: "Бях нападнат по същия начин, по който е нападнат колегата, но аз извадих късмет и затова съм тук и съм жив. Беше кошмар.

За да се чувстват по-сигурни, таксиметровите шофьори поискаха да имат паник бутон в автомобилите, свързан с телефон 112 или видеонаблюдение.

Малин Господинов: Миналата година над 20 опита за убийство, някои завършили с убийство.

Румен Петков: Нападенията срещу нас да се разглеждат и наказват по-строго.

Делото срещу момчетата, убили таксиметровия шофьор Валери Спиридонов, ще се гледа по-съкратената процедура. Очаква се обаче те да получат до 10 години затвор, защото са били непълнолетни, когато са извършили престъплението.

Водещи