Таксиметровите шофьори излизат на национален протест 08.03 | 15:51

Причината е предложените промени в Закона за местните данъци и такси

От iNews.bg

Шофьорите на такси в България готвят национален протест, предаде People&Countries.

"На 10 март шофьорите на таксита ще се съберем във Варна, за да решим какви действия да предприемем, какви протести, кога и за колко време и в същия ден ще проведем шествие", заяви Димчо Иванов, представител на профсъюза на шофьорите на такси в България.

Според него протестът ще се проведе едновременно в пет града от страната. Шофьорите планират да протестират, докато не постигнат приемливи за себе си условия.

Депутатите от българския парламент готвят лицензионен данък, чиято сума ще е между 400 и хиляда лева. "Такъв данък няма никъде в Европа и по света. Само тук в България решават да въведат такъв лиценз.

При отсъствието на работа и при такива ниски тарифи той трудно ще бъде заплатен. До сега ни бе трудно, а с въвеждането на този данък браншът просто няма да успее да оцелее", заяви профсъюзният деец.

Според Димчо Иванов протести ще има едновременно в 5 града на страната.

Припомняме ви, че депутатите предложиха промени в Закона за местните данъци и такси, с които да се въведе "алтернативен данък" за таксиметровите превозвачи – на практика патентен данък, в размер от 400 до 1 000 лева за всеки таксиметров автомобил, който ще се определя от общините.

 

Водещи

Най-четени