Таксиметровият шофьор, обвинен в изнасилване, остава в ареста 20.04 | 11:27

Има опасност Ангел Николов да извърши ново престъпление, реши съдът

От Диана Цветкова

Таксиметровият шофьор, обвинен в побой и изнасилване на негова клиентка, остава окончателно в ареста, реши Софийският градски съд.

Магистратите наложиха постоянна мярка "задържане под стража" на 40-годишния Ангел Николов, след като прецениха, че има достатъчно доказателства, че той е извършил престъплението.

Съдът прецени също, че ако му бъде наложена по-лека мярка, има опасност мъжът да извърши повторно престъпление.

Ангел Николов бе задържан преди десет дни, след като 21-годишна жена подала сигнал в полицията, че той я е пребил, изнасилил и е откраднал телефона ѝ. Престъплението е извършено в София, където младата жена е дошла да си търси работа.

Защитата на Николов изтъкна, че шофьорът и клиентката му са се познавали добре и дори са били на заведение във въпросната вечер, пише БТА. Това се потвърждавало от два sms-а, които жената му е изпратила. Според полицията обаче двамата се познавали бегло, защото Николов я е возил веднъж, преди да се случи инцидентът.

Съдът обаче прецени, че фактът, че двамата се познават не изключва възможността шофьорът да е изнасилил младата жена.

Ангел Николов е осъждан четири пъти, като при последното престъпление той все още е изтърпявал условна присъда.

От началото на март пък е бил обявен за държавно издирване, но това очевидно не е попречило той да продължава да работи за таксиметрова компания.

Най-четени