Таксиметровият шофьор, причинил зверската катастрофа, е вече обвиняем 11.07 | 14:00

Прокуратурата ще поиска той да остане в ареста за постоянно

От Христина Рафаилова

Таксиметровият шофьор, причинил кървавата катастрофа на бул "Цариградско шосе" в столицата, е привлечен като обвиняем. Това съобщиха от прокуратурата.

Срещу Михаил Куртев се води наказателно производство за това, че в нощта на трагичния инцидент е нарушил правилата за движение по пътищата.

Водачът се е движил с несъобразена скорост, загубил е контрол над автомобила и е излязъл вдясно от пътното платно, при което е предизвикал пътнотранспортно произшествие с 12 пешеходци, твърдят от държавното обвинение.

Според прокуратурата той е причинил смъртта на Станислава Асенова по непредпазливост. Куртев е нанесъл и средни телесни повреди на повече от едно лице. Престъплението е извършено в пияно състояние. Куртев е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в кръвта си 1,89 промила.

Деянието представлява особено тежък случай, заявяват от държавното обвинение. Водачът е задържан за 72 часа. Софийската градска прокуратура ще внесе искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

През 1998 г. Куртев е бил признат за виновен за това, че е управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си 2,0 промила и му е наложено административно наказание "глоба".

Водещи

Най-четени