Тапи по магистралите довечера заради поредния дълъг уикенд 20.05 | 10:17

За по-лесно преминаване на колоните от автомобили ще спират ТИР-овете от основните пътища

От iNews.bg

За трети път този месец българите ще тръгнат масово на път. Причината е поредният дълъг уикенд, който ще продължи до следващия вторник, 24 май. Както и за Великден и Гергьовден, сега отново се очаква стотици хиляди автомобили да тръгнат по основните пътни артерии още довечера. За да бъде по-лесно придвижването, от Агенция "Пътна инфраструктура" и пътна полиция традиционно ще направят специална организация на движението по основните пътни артерии и критичните точки. Очаква се интензивно движение на изходите на София, по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и път София – Кулата, Видин – Ботевград, Дуранкулак – Варна – Бургас, Околовръстния път на София, Симитли - Гоце Делчев, Пловдив – Смолян, Бургас - Царево и др.

Още в 16:00 ч. се спира движението на ТИР-ове по магистралите и най-натоварените отсечки. Ограничението за движението им ще продължи до 20:00 ч. За улеснение на трафика от София към Перник през Владая днес от 12:00 ч. до 20:00 ч. и утре от 8:00 до 14:00 ч. ще има две ленти за излизащите от София автомобили.

Във вторник, последният почивен ден, две ленти за движение ще бъдат отворени в обратната посока. Същото важи и за виадукта "Елешница" на магистрала "Хемус", тъй като там в момента е затворено за ремонт платното в посока София-Варна и движението се осъществява двупосочно в отсрещното.

Водещи

Най-четени