Татяна Дончева: Това, което говорят Искров и Чобанов, е потресаващо 11.07 | 20:00

Ексдепутатката е адвокат на главната касиерка на КТБ

От Филипа Тодева

Не е вярно, че от трезора на КТБ са били изнесени 205 887 223 лева. Това заяви бившият депутат Татяна Дончева, която е и адвокат на обвиняемата Маргарита Петрова. Петрова е главен касиер на КТБ и според прокуратурата тя е извадила парите от трезора на банката по разпореждане на изпълнителния директор и председател на Управителния съвет Орлин Русев. Двамата са задържани.

От прокуратурата днес разпространиха информация за задържането - "Вчера като обвиняемо лице за извършено престъпление по чл. 203 от НК (длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай) е привлечена Маргарита Петрова – главен касиер на КТБ АД. Тя е извадила горепосочените суми от трезора в чували и ги е предала на трети лица, уточниха от прокуратурата. Спрямо Петрова е постановено задържане до 72 часа и в този срок ще се изготви искане до съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража". Според Татяна Дончев обвиненията към клиентката ѝ са нелепи.

Дончева обяви, че не са били изнесени такива суми. "Тези хора ще хвърлят полиция, прокуратура и служби "да търсят Михаля". Това нещо е абсурдно", допълни тя.

"Аз съм адвокат на първата задържана – главен касиер на банката. Както сами се досещате, не са изнесени 200 млн. лв. в кашони, куфари и камиони и самият факт, че министърът на финансите и гуверньора на БНБ го говорят, е просто потресаващо”, коментира Дончева.

Водещи

Най-четени