Тежка вирусна пневмония е покосила осмокласника от Американския колеж 30.09 | 16:44

В спешното е постъпил сигнал за отказ на повиканата преди това линейка

От Теодора Кокаланова

Осмокласникът от Американския колеж е починал от тежка вирусна пневмония, която е довела до миокардит, съобщиха от Катедрата по съдебна медицина и деонтология към Александровска болница.

На момчето му прилошало в час по физическо възпитание. "В 15:14 ч. вчера (29 септември) в Центъра по спешна медицинска помощ в столицата е постъпил сигналът за инцидента", отбеляза Светла Богданова, заместник-директор на центъра.

В 15:19 ч. постъпва сигнал за отказ на повиканата преди това линейка с обяснение, че детето ще бъде транспортирано с частен превоз, допълва БТА. "В 15:31 ч. е регистриран трети сигнал, подаден от частен  медицински център, че детето няма пулс. В 15:46 ч. екипът на ЦСМП е пристигнал на място, където констатирал смъртта на момчето", обясни д-р Богданова.

Преди началото на работния ден целият персонал е обсъдил как да подкрепи учениците през тази седмица. Училищният психолог Андрей Коцев, както и академичните съветници Иън Макклинтън и Джейми Пиндур са на разположение за срещи с учениците в техните офиси.

В израз на съпричастност обявеният на 4 октомври Ден на отворените врати се отменя. Президентът на Американския колеж Пол К. Джонсън изказа своите най-искрени съболезнования на родителите на Денислав. 

 

Водещи

Най-четени