Тежка катастрофа късно снощи остави квартал на Казанлък без ток 02.11 | 10:28

Хората от квартала споделят, че това не е единственият случай

От Елица Елефтерова

Късно снощи около 22 часа, лек автомобил "Опел Корса" се е движил от север на юг по улица "Орешака". Заради висока скорост, водачът е изгубил управление над автомобила и се е блъснал в електрическо табло. Секунда след това токът в квартала е спрял, а съседите са изпаднали в ужас, информира в. "Преса”.

Хората от квартала споделят, че това не е единственият случай, в който някой кара с висока скорост по тази улица. Но истински късмет е, че няма по-сериозен инцидент.

"Чух някакъв трясък и изведнъж изгасна тока. Такъв стрес получих, толкова се разстроих, виждам тази обърната кола. Помислих си, че има пострадали хора. В момента нямаме ток. Трябвало някаква експертиза да се направи и тогава да пуснат тока. А ние имаме фризери, парното ни е на ток", оплака се жената подала сигнала на 112.

Младежът предизвикал катастрофата не е употребил алкохол. Откаран е в Центъра за спешна медицинска помощ, но няма опасност за живота му.

"Почти всяка вечер има каране с високи скорости. Тук като че ли се правят гонки. Просто сме късметлии, че ей там долу е тръбата на газта, добре, че удара не е бил там", коментира жител на квартала.

Тепърва ще бъдат изяснявани щетите по електрическото табло. От ЕВН обясниха, че електричеството ще бъде възстановено веднага след като полицията приключи с огледа на произшествието.

Водещи

Най-четени