Тежка катастрофа на пътя Русе-Разград 09.11 | 11:04

Жена е в болница, единият от шофьорите е бил много пиян

От iNews.bg

Поредната тежка татастрофа у нас се случи на пътя Русе-Раград. Четири автомобила и една полицейска патрулка са участвали в ПТП-то. Една жена е откарана в болницата с травми, а при единия от водачите е установен алкохол над допустимото, предаде БГНЕС.

Инцидентът е станал малко след 7:30 часа тази сутрин. Лек автомобил "Пежо", управляван от жена, навлиза в Русе откъм Разград. На мокрия път, вероятно и с висока скорост, водачката губи управление, удря се в бордюра на разделителната линия и излита в насрещното платно, където се преобръща. Колата се влачи по таван близо 50 метра, преди да спре в ската.

На мястото са изпратени екипи на полицията и пожарната, както и "Спешна помощ". Докато медиците обслужват жената, става верижна катастрофа. Лек автомобил "Опел" е намалил заради инцидента, когато в него се удря движещото се отзад БМВ, поднесено от джип "Мерцедес", чийто водач се е загледал в катастрофата. При верижната катастрофа е ударен и полицейски автомобил, който охранява местопроизшествието.

Взетите алкохолни проби установяват, че шофьорът на Мерцедеса има над 1,2 промила алкохол. Движението бе спряно за около 30 минути, като шофьорите използваха старото разградско шосе. Пострадала жена е откарана в болницата с рани по главата и счупена подбедрица.

Водещи

Най-четени