Тежка катастрофа на пътя за Гърция 01.02 | 10:17

Ударили са се ТИР и кола, единият шофьор е в болница

От iNews.bg

Тежка катастрофа затвори главен път Е 79 между Благоевград и Симитли. В 02:30 часа тази нощ е получен сигнал за ПТП между товарен камион и лек автомобил. Катастрофата е станала на 500 метра след разклона за село Железница в посока Симитли, предаде БГНЕС.

По информация на този етап, лек автомобил Фолксваген Голф с врачанска регистрация, пътуващ към Благоевград, навлиза в насрещната лента. Идващият насреща му ТИР МАН с благоевградска регистрация, за да избегне челен удара, къса 30 метра мантинела, след което влекачът се завърта и затваря напълно пътното платно. Целият участък е залят с гориво, което се е изсипало от резервоара на товарния автомобил.

Участъкът от пътя между разклона на Железница и Симитли е затворен за движение. товарните автомобили изчакват на място, а леките са отклонявани по обходния маршрут, от другата страна на река Струма.

В 04:00 часа пристигна следствен екип за заснемане на автопроизшествието. Предстои пътят да бъде опесъчен, а товарният автомобил - изтеглен. Главният път ще остане затворен поне още 4 часа.

В лекия автомобил е пътувал само водачът, който е приет в МБАЛ-Благоевград с фрактури на крайниците. Автомобилът е размазан от удара. Той е 45-годишен мъж от врачанското село Галиче. Приет е в Спешно отделение с политравма-фрактура на капачка на коляното, натъртвания в гръдната област и контузия на главата. Предстоят му допълнителни изследвания, тъй като не си чувства долните крайници.

Водещи

Най-четени