Тежък инфаркт повали 20-годишен студент 02.09 | 15:45

Момчето е активен планинар

От Теодора Кокаланова

20-годишен студент с тежък инфаркт е бил приет в областната болница на Пазарджик, съобщи директорът на здравното заведение д-р Васил Вълчев. Животът на младежа е бил спасен след бързата и професионална работа на лекарите.

Той е постъпил в болницата в тежко състояние в събота (30 август). Незабавно му е била направена коронарография, която показала, че главната артерия на сърцето е напълно запушена. Тя е била отпушена, чрез поставянето на стенд, който в продължение на една година ще лекува органа като излъчва лекарство в организма.

Студентът е активен планинар, съобщава в. "24 часа". Почувствал болки в гърдите при усилие. Личният лекар му изписал лекарства, но въпреки това болките се усилили. Изследванията показали, че младежът няма заболяване на сърцето, нито висок холестерол. Страдал единствено от високо кръвно.

"Случай с толкова млад пациент с инфарк в пазарджишката болница не е имало от 6-7 години", сподели д-р Вълчев. В момента студентът е добре и ще бъде изписан в близките 1-2 дни, съобщиха от болницата в Пазарджик.

 

 

 

Водещи

Най-четени