Тези пет плода са по-здравословни, когато са изпечени 29.11 | 15:30
Ето кои печени плодове са едновременно вкусни и полезни. Запомнете, че когато ги запичате, не бива да добавяте захар, а може да я замените с мед, канела, стевия и други естествени подправки и подсладители.
Може би се подлагате на тежка диета или пък спазвате коледните пости, но в някакъв момент може да ви се прииска да хапнете нещо по-сладко. В такъв случай е по-добре да разполагате със здравословни печени плодове, отколкото да посягате към захарта, шоколада или газираните напитки. Ето кои печени плодове са едновременно вкусни и полезни. Запомнете, че когато ги запичате, не бива да добавяте захар, а може да я замените с мед, канела, стевия и други естествени подправки и подсладители.
1. Грейпфрут
Грейпфрутът подобрява притока на кръв, предотвратява образуването на кръвни съсиреци и дори помага за предотвратяване на удари при по-възрастни хора. С други думи грейпфрутът има всевъзможни полезни ефекти за здравето. Той съдържа полезни вещества като хесперидини и нарингини, на които се дължи положителното им въздействие върху организма. За да се насладите на вкусен печен грейпфрут, просто го залейте с малко мед преди печене.
2. Круши
Крушите са чудесно средство в борбата с възпаленията и спомагат за детоксикацията на организма. Списъкът с техните полезни свойства не спира до тук. Учените са установили, че крушите имат благоприятен ефект върху белите дробове, особено при суха кашлица. Приготвянето им е страшно лесно: Крушите обикновено са достатъчно сладки, за да не се нуждаят от добавки, но можете да добавите малко канела за вкус или сироп от агаве.
3. Банани
Въпреки факта, че повечето от полезните микроелементи се разпадат при печене на бананите, остава ликопенът, който действа като сорбент: абсорбира излишния холестерол и премахва отпадъците и токсичните вещества от тялото. Печеният банан се превръща в пълноценен десерт с помощта на няколко резена черен шоколад. Разрежете бананите по дължина, като оставите долната кора непокътната и ги напъхайте в шоколада преди печене. При печенето шоколадът ще се разтопи и ще направи бананът неустоим.
4. Портокали
Портокалът е изключително полезен при недостиг на витамини, тъй като съдържа витамини С, А, Е, както и витамини от група В. Пектинът и фибрите ще бъдат полезни за червата. В допълнение, този плод намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, намалявайки крехкостта на кръвоносните съдове и предотвратявайки образуването на кръвни съсиреци. При него, както и при грейпфрута, може да добавите канела и/или мед.
5. Ябълки
По време на печенето количеството на пектина в ябълките се увеличава. Това е антиоксидант, който предотвратява образуването на атеросклеротични плаки и стимулира растежа на полезната микрофлора в червата. Пресните плодове съдържат много витамини С, Р, Е и група В, както и манган, калий и желязо. Вярно е, че те ще изчезнат частично по време на топлинна обработка. Ябълките с канела и мед са изключително вкусни и подходящ десерт за зимния сезон.
Водещи
-
Какъв е интересът към ваксинацията срещу коклюш
"Сегашните антиваксари са имунизирани деца. Те са хора които имат поставени всички ваксини",...
14.05 | 10:45
-
Известен украински астролог видя по звездите кога идва краят на войната
През същия период според Рос може да бъде отменено военното положение в Украйна.
14.05 | 10:30
-
ВМРО: Новината токът за бита ще поскъпне от юли мина някак между капките
Време е всички да излезем от димките, които постоянно ни хвърлят и да осъзнаем, че положението...
14.05 | 10:15
-
Луната е в знак Лъв
Бъдете внимателни към промените и готови бързо да се адаптирате към новите обстоятелства
14.05 | 09:59
Най-четени
-
Божанков: Малкият дявол. Всеки на наше място би мисли така
Раненото дете е сестра на моята съпруга. Рожденият ден е на майката на друго дете. Нашите деца...
14.05 | 09:30
-
За първи път у нас има възможност лекарствата за децата със Синдром на растежа да се поемат от Здравната каса
През годините у нас над 350 деца са приемали хормон на растежа. Към момента те са 55 и всички...
14.05 | 08:42