Температурите се покачват, облаци обаче още крият слънцето 14.08 | 07:26

В Дунавската равнина вятърът ще се усилва, прогнозират метеоролозите

От Деляна Петкова

Предимно слънчево време ни очаква днес (14 август). На места ще има увеличение на облачността - главно над планинските райони и Южна България. Усилва се вятърът в Дунавската равнина - посоката е запад-северозапад.

Това гласи прогнозата на Националния институт по метерология и хидрология при БАН, цитирана от Агенция "Фокус". Метеоролозите очакват повишение на температурите - те вече ще бъдат между 27 и 32 градуса. В София остава по-хладно за август - 27 градуса.

Слънчево време очаква курортистите по морските ни курорти. Малко по-ветровито е по Северното Черноморие с до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 27 и 30градуса,  а температурата на морската вода е 25-27 градуса. Вълнението на морето на север ще бъде 2 бала, на юг - 1 бал.

След обяд над южните планински масиви ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е малка. Ще остане ветровито - с умерен, по старопланинското било силен запад-северозападен вятър.

Утрото пак ще е доста хладно, но през деня ще се затопли - максимална температура на 1 200 метра - около 20 градуса, на 2 000 метра - около 13 градуса.

Водещи

Най-четени