Тераса убиец едва не взе живота на столичанин 16.05 | 21:58

Парчета от балкона се стоварили на сантиметри от главата на пешеходец

От Марио Евстатиев

"Камъните падат, падат от небето." Тези строфи от популярен фолк хит с пълна сила важат за столичния булевард "Патриарх Евтимий", където запуснат балкон на един от апартаментите в кооперация се руши над главите на стотиците минувачи.

Сградата се намира до едно от най-оживените места на булеварда – до бившия Нотариат, където сега се помещават деловодните служби на Софийски районен съд.

За опасността сигнализира барманът на намиращото се в непосредствена близост кафене. Той се заел с подръчни материали да обезопаси тротоара, за да не се случи най-лошото. Написал и табела с шеговито поднесено предупреждение.

Не на шега обаче, след като паднали две огромни парчета, той сигнализирал в общината. Оттам обаче го уведомили, че обезопасяването на сградата е задължение на собствениците, а инспекторите могат само да съставят акт и да наложат санкции.

Представители на домсъвета на кооперацията не бяха открити за коментар, а собственикът на апартамента, към който е рушащата се тераса, се скри след идването на репортера на iNews.

Водещи

Най-четени