Терзиева даде началото на първия обект от програмата за борба с безводието 17.05 | 18:50

Стойността на обекта е 2,9 млн. лв.

От iNews.bg

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева даде началото на първия обект, финансиран по програмата на МРР за борба с безводието, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Със символична първа копка министърът даде началото на изграждането на втория етап на магистралния водопровод за община Аврен, област Варна. Стойността на обекта е 2,9 млн. лв., а средствата са осигурени от Публичната инвестиционна програма на правителството.

Десислава Терзиева подчерта, че водопроводът е от огромно значение за жителите на региона и за развитието на туризма по Северното Черноморие.

"Целта е да решим проблема с водоснабдяването тук дългосрочно", отбеляза тя.

Терзиева заяви, че по програмата за борба с безводието се работи от началото на мандата й. Бюджетът й за 2014 г. е 20 млн. лв., осигурени от Публичната инвестиционна програма на правителството.

"С тези средства до края на годината ще подобрим водоснабдяването на близо 300 хил. души в над 30 населени места", уточни министърът.

"Идеята ни е програмата да реши проблемите в населените места, които от много години имат проблем с водоснабдяването, т.е. райони, които имат хронична нужда от подмяна на водопроводите, изграждане на нови мрежи, както и мерки за подобряване на качеството на питейната вода. Целта е с не много средства да получим максимален ефект", обясни Десислава Терзиева.

Водещи

Най-четени