Тетевен остана и без заместник-кмет 25.07 | 14:26

Левчана Хаджиева е била освободена от длъжност

От Цанка Донкова

Заместник-кметът на община Тетевен Левчана Хаджиева е освободена от длъжност от 17 юли т.г. от изпълняващия длъжността кмет Десислав Цветанов. Това потвърди градоначалникът, съобщава БТА. По думите му Хаджиева е уволнена по целесъобразност.

"Не работихме в екип, след това, което се случи в Общината, сме се виждали 4-5 пъти и толкова сме се чували", заяви Цветанов. Той допълни, че е имало оплаквания от кметовете и жителите на селата, че Хаджиева не осъществява комуникацията между тях и общината.

Според него напрежението се е породило, след като през март т.г. Окръжният съд в Ловеч отстрани от длъжност кмета на Тетевен Милен Милев и заместника му Детелин Пърлев. Срещу тях са повдигнати две обвинения в престъпление по служба. Те са привлечени като обвиняеми за извършени длъжностни престъпления за периода април 2012 – август 2013 г. И двамата са под домашен арест.

В момента длъжността кмет изпълнява Десислав Цветанов, който бе заместник-кмет на Милев. След освобождаването на Хаджиева той остава сам начело на общината.

По думите му засега няма да назначава нов заместник-кмет. Левчана Хаджиева е върната на предишната си месторабота като директор на детската градина в село Глогово.

Тя заяви, че ще коментира случилото се на заседанието на Общинския съвет на 31 юли.

Водещи

Най-четени