Тетевенската болница затваря заради болни медици 05.11 | 15:30

Затворено е и Неврологичното отделение в ловешката болница поради заразен с коронавирус персонал

От iNews.bg

Поради заболяване на част от медицинския и немедицинския персонал на Неврологично отделение на МБАЛ - Тетевен, приемът на болни е преустановен. Отделението спира временно работа до оздравяване на медицинския персонал , съобщават от Регионалната здравна инспекция в Ловеч.

Затворено е и Неврологичното отделение в ловешката болница поради заразен с коронавирус персонал. 

През последното денонощие в Ловешка област положителните проби за COVID-19 са 79, сред които на 6 лекари, 3 медицински сестри и един рехабилитатор.  От новодиагностицираните 14 са хоспитализирани.

Поради заболяване на персонала,  Детска ясла "Мечо пух" в Ловеч е затворена, считано от днес, за крайна огнищна дезинфекция . Яслата ще бъде отворена след оздравяване и завръщане на персонала.

От РЗИ посочват още, че разпространението на ковид-инфекцията е дифузно.  Преобладаващите случаи са в общините Ловеч и Троян, но има нарастване и в общините Луковит и Тетевен. Оформени са предимно семейни огнища с по няколко контактни лица. До момента са установени и няколко клъстерни огнища - детската ясла, РЗОК с четирима заболели, Община Троян с четирима заболели, двете неврологични отделения в болницата в Ловеч и Тетевен.


На територията на област Ловеч, със заповед на директора на РЗИ, са определени 169 легла за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция. В МБАЛ-Ловеч, са определени 65 инфекциозни легла, към момента са заети всички, в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян - определените легла са 69, заетите 50. 

От днес общинските болници в Троян, Тетевен и Луковит приемат пациенти със съмнение за ковид-инфекция. В МБАЛ "Кардиолайф" в Ловеч са определени три легла за пациенти с кардиологични заболявания, при които е установен и COVID-19, което дава възможност такива пациенти да бъдат лекувани комплексно, съобщават още от здравната инспекция.

Водещи

Най-четени