Тетрадките с ликове на поп фолк певци не били добре приети в клас 05.09 | 12:07

"Училището е сериозна институция и тези певци са за развлечение на друго място", смята Игнатов

От Кремена Бедерева

От 1 януари 2013 г. ще има увеличение на стандарта за издръжка на учениците, а това ще доведе до увеличаване на заплатите на учителите, защото те се формират от делегираните бюджети на училищата.

Това каза министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, цитиран от БТА. Министърът участва в среща за програмата "Идеи" по Седмата рамкова програма на ЕС.

От 2008 г. след голямата учителска стачка училищата разполагат с делегирани бюджети, които се формират от средствата за стандарта за издръжка на учениците.

Образователният министър не пропусна да коментира и темата за ученическите тетрадки, които се продават заедно с дискове на поп фолк изпълнители. Според него те не са добре приети в клас.

Министър Игнатов каза, че МОМН следи, но не печата тетрадки и не ги одобрява, защото това не са учебници. Министерството на образованието е изпратило писмо до директорите на училищата, в което се препоръчва на родителските срещи да се обясни на родителите, че "училището е сериозна институция и тези певци, певици и текстове, са за развлечение на друго място", каза той, цитиран от dariknews.

"В училището се преподават основите на човешката цивилизация, в която има неща, които са от над 50 години и имат стойност. Заради стабилността на институцията смятаме, че тези тетрадки не са добре приети в клас", заяви Игнатов.

Водещи

Най-четени