Техническият сътрудник бил в хотела по време на срутването, но избягал минути след инцидента 09.04 | 12:40

Борислав Асенов е загиналият работник под руините на хотела

От iNews.bg

"На обекта работихме около 15-20 човека", разказа Стефан Ангелов пред БГНЕС, един от работниците, който е бил вчера на смяна по време на срутването на хотел "Вероника" във Варна.

"Към 17 ч. господин Георгиев (не е ясно кой е той, най-вероятно е техническият ръководител на обекта), нареди на петима работници да влязат в хотела и да режат основите му с резачки. Единият от тях отказа и се е отдръпна встрани. След това каза на другите да влязат и да започнат да режат, като им заяви, че ако стане опасно имат 30-40 минути да избягат от обекта. След това се качи на билото, което е над хотела и оттам каза, че птичка да прелети над обекта, той ще им извика да се спасяват. В момента, когато хотелът се е срути, господин Георгиев по най-бързия начин се е качи в колата си и е изчезнал от обекта", допълни работникът.

До момента все още не е ясно колко точно работници са били в обекта по време на срутването му. Когато сградата е започнала да се руши всички са се разбягали и затова все още не може да се уточни колко души се намират под рухналия 10-етажен хотел.

Припомняме, че хотел "Вероника" в курортния комплекс "Слънчев ден" се срути вчера, загина един мъж под руините, трима души се издирват, като броят на издирваните може да се увеличи.

Вече станаха ясни и имената на загиналия и ранените. Починалият е Борислав Асенов, имената на останалите издирвани работници са Тодор Тодоров Димитров, Манол Райчев Манолов и Йосиф, чиято фамилия засега не е известна.

Инцидентът стана при разрушаване на старата сграда. Поради липса на тежка техника, работниците са разрушавали на ръка сградата, рязали са носещите колони на сградата. Комплексът е разположен в курорта "Св. Св. Константин и Елена".

Разчистването на сградата ще отнеме няколко седмици, тъй като са се срутили и 10-те плочи на 11-етажната сграда. Срутилият се в "Слънчев ден" хотел е собственост на Пловдивския панаир. Преди два месеца е бил прехвърлен заедно с още един хотел. Собственик на комплекса е пловдивският бизнесмен Георги Гергов. Наетата фирма за събаряне на сградата е наела пък подизпълнител.

 

Най-четени