Тийнейджъри нападнаха 14-годишен ученик 16.01 | 13:00

Причините за нападението са неясни

От iNews.bg

14-годишен ученик от Училището по изкуствата в Русе стана жертва на тийнейджърска агресия. Той е бил нападнат от две непознати момчета на връщане от училище, които са го ударили в корема и са му счупили носа.

Нападнатият Исаак Енчев, който свири на китара, разказва, че не е предизвикал с нищо поведението на двамата си нападатели.

 "Единият ме спря и ме пита познавам ли някакво момиче, след което ме удари в корема. След това ме питаха дали имам пари и цигари, аз казах- не. Единият ме удари в носа и аз успях да избягам някак си", обяснява ученикът.

Следва едноседмичен престой в болницата, операция за наместване на счупения нос, много стрес за детето и семейството му. Исаак не познава побойниците, но преди ден отново се е натъкнал на единия от тях – този път пред училището си. Нападателят е бил с ротвайлера си и е възприел смеховете на излезлите в междучасие ученици за обида, при което е ударил едно от момчетата.

Родителите на Исаак са подали жалба в полицията. Предполага се, че нападателят е деветокласник от Спортното училище, който тренира бокс.

"Не знам какви са причините за тази агресия. Най-вероятно да се докажат или да избият някакви комплекси. Искаме да се прекратят тези действия, да не би да се получи нещо по-лошо с някое друго дете, да се вземат мерки", казва бащата Емил Енчев.

 Съучениците на Исаак са притеснени от случилото се с приятеля им, и то посред бял ден. Те дори вече обсъждат какви мерки за сигурността си да вземат – най-малкото да носят лютив спрей.

 

 

Най-четени