Тома Биков похвали Цветанов: Авторитетен човек е и то с основание 22.03 | 09:43

Този скандал е част от предизборната кампания, смята депутатът от ГЕРБ

От iNews

Според мен всеки случай трябва да се гледа поотделно. Позицията на Бойко Борисов е една линия, която се поддържа постоянно от премиера.

Това коментира в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков по темата с апартаментите на политиците.  

По отношение конкретно на имотите на Цветан Цветанов Биков заяви, че този случай "ще бъде разгледан в детайл и ще бъде взето правилното решение".   "Г-н Цветанов е изключително авторитетен човек в рамките на ГЕРБ и то с основание, според мен. Този скандал е част от предизборната кампания, със сигурност", заяви Биков.

"Темата пред кампания в момента за съжаление е тази, а не тези, които ние бяхме планирали. Хората, които пускат това разследване, трябва да знаят с пълно съзнание, че вече участват в предизборната кампания", добави той.  

Биков разкри и какво му е обяснил Цветанов относно спорния апартамент: "Той е заменил два обзаведени апартамента за един, който е на шпакловка и замазка, в същия квартал, горе-долу същата квадратура, като е доплатил около 100 000 лв. Не мога да кажа дали е така, аз бих се доверил на г-н Цветанов".  

На въпрос дали фирмата-строител би могла да бъде принудена да продаде апартамента на занижена цена на Цветанов в замяна на помощ, която да позволи продължаването на строителството на сградата, Биков отговори: "Не мисля. Познавайки г-н Цветанов, не мисля, че това е негов стил. Ние сме в кампания и това е част от кампанията, подготвено е. Всичко излиза на порции, не излиза наведнъж".  

Той каза още, че в парламента не се черпят за ново жилище.   За апартамента на Цецка Цачева той каза, че не изключва продажбата да е "с цел престижни клиенти". Тя е продала два имота в Плевен, за да си купи един в София. Биков предположи, че тя е имала и спестявания. "Не мисля, че г-жа Цачева някой би могъл да я обвини в корупция", посочи той.

"Г-н Радев обича да коментира някакви неща предварително. Има кой да издава предварително присъди в нашата държава, това е президентът Радев, не съм аз", каза депутатът относно изказването на държавния глава. "Аз съм убеден, че премиерът ще вземе възможно най-адекватното решение в тази ситуация", добави той. 

Водещи

Най-четени