Топ тема! Защо военният самолет на Радев измести фокуса 31.01 | 09:14

Коментарите за избора на новия президент продължават

От iNews.bg

От няколко дни топ тема е изборът на новия президент Румен Радев да пътува за визитата си в Брюксел с военно-транспортния самолет "Спартан", вместо с луксозния правителствен еърбъс. И макар да стана ясно, че предпочитанията му са свързани с възможността да направи икономии, критиките не спират. Най-активни са потребителите в социалната мрежа Faceboook.

Според голяма част от хората става въпрос за PR трик на държавния глава. Така всъщност искал да направи демонстрация, защото е пилот.

"Очевидно е опит за PR и не е добрият PR. Не е въпросът в пестенето на пари. Разбира се, той трябва да се съобразява с бюджета и да не надвишава разходите. Аз искам да видя, че президентът ме представлява", коментира Антон Кутев, член на Националния съвет на БСП.

Истината е, че темата за самолета измести фокуса от първото официално посещение на Радев като президент.

"Темата за самолета, с който Румен Радев отиде в Брюксел, измести вниманието върху самата визита. Всички говорят как е пътувал до там, а не какво прави. Президентът на практика не произведе новина, тъй като не направи нещо по-различно от предишния президент”, коментира политологът и бивш съветник на Румяна Бъчварова Тома Биков пред Нова тв.

Поради липса на друга голяма новина от Брюксел, екипът на Радев подсилил въпроса със самолета и икономиите, отбелязва още Биков.

Водещи

Най-четени