Топло със силен вятър и днес, циганско лято ще ни радва още 2 седмици 11.11 | 07:00

В края на седмицата леко захлаждане до 15-16 градуса през деня

От iNews.bg

Времето днес ще остане ветровито - с умерен, на моменти и силен западен вятър, който ще отслабне едва привечер. Времето през деня ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Максималните температури ще са между 20° и 25°. Това показа прогнозата на НИМХ към БАН.

Почти през целия ден по Черноморието ще духа умерен и силен западен вятър. Облачността ще е променлива, с тенденция на намаление. Температурите през деня ще достигнат 20°-22°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението ще е 1-2 бала.

И над планините ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. По билата ще продължи да духа силен, на моменти и бурен северозападен вятър, с тенденция на отслабване едва късно през деня. Ще се затопли с 3°-4°, като дневната температура на 1200 м.н.в ще е около 15°, на 2000 около 8°.

През следващите два дни времето ще е предимно слънчево. В четвъртък вятърът ще отслабне още и в много райони ще стихне. В петък сутринта ще е почти тихо, на отделни места в низините и котловините сутринта ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Температурите ще се понижат слабо, но ще остане топло за средата на ноември.

В събота с усилване на вятъра, от северозапад ще прониква по-студен въздух. Облачността ще се увеличи, но ще остане без валежи.  

Няма да има сериозна промяна на времето в следващите до две седмици. Очаква се хубавите дни на продължат, показва прогнозата на база средносрочни компютърни модели, съобщи и Дарик.

Вятърът във вторник и сряда се дължи на преминаващ северно от Балканите циклон, а цялата южна част на Европа и Средиземноморието е под влиянието на антициклон. Ще духа главно в Северна България.

В края на тази и началото на следващата седмица отново ще се появи вятър, като ще е по-силен в районите северно от Стара планина и по северното Черноморие. Тогава се очаква и леко захлаждане.

Следващата седмица отново ще е подарък от ноември, като ни очаква хубаво за сезона есенно време с температури до 15-16 градуса. Към края на следващата седмица, може да има леко атмосферно смущение, което ще настъпи от северозапад-запад, но след това средносрочните модели показват, че времето бързо ще се оправи.

В перспектива до 25 ноември времето продължава да ни радва. Сутрин температурите могат да паднат и до нулата или да са 1-2 градуса, но през деня ни очаква хубаво време със сравнително високи за сезона дневни температури.

 

Водещи

Най-четени