Топлото време във Варна напълни плажа 17.05 | 14:20

Синоптиците обещават те първа лятото да ни предоставя топли дни и условия за събиране на тен

От Кремена Бедерева

В последните два дни слънцето най-сетне се показа в морската столица и най-нетърпеливите варненци легнаха на плажа да събират слънчев загар.

През последните няколко дни температурите по Черноморието превишиха 20 градуса. Но все още водата е доста студена и е не повече от 15-17 градуса. Затова, малко се оказаха смелчаците, които се осмелиха да влязат да плуват.

Но за сметка на това, много ентусиасти се престрашиха и откриха сезона на плажа. Топлото време изкара и много сърфисти и любители на силните усещания, като в морето вече са и първите джетове.

Синоптиците обещават още много слънчеви дни, не само в морската ни столица. Вероятността хладно и дъждовно време да развали отпуската ви това лято е по-малка през юни и юли.

Това прогнозира в интервю за БТА Валери Спиридонов, зам.-директор на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН (НИМХ-БАН).

Но пък синоптиците очакват този август да е по-хладен и дъждовен.

Юли е част от първата половина на сезона, логично е максималните температури, или "разгарът на лятото" да са точно тогава, обяснява метеорологът.

Метеоролозите очакват по-топла първа и за по-хладна втора половина на лятото.

Вероятно е началото на септември също да не е от най-топлите и да не става за плаж. Но това е следващ сезон и прогнозите са съвсем проблематични, уточнява синоптикът.

Водещи

Най-четени