Тошко Йорданов размаха пръст: Отиваме на нови избори, ако ДБ, ИБГНИ и БСП не ни подкрепят 06.08 | 18:08

Вие медиите сте виновни, че Момчил Иванов се отказа от поста на правосъден министър. Ние му вярваме, но в крайна сметка той реши да се оттегли. Вие журналистите сте причината, натърти дясната ръка на Слави Трифонов

От iNews.bg

"Спряхме се на Иво Атанасов, защото е изключителен професионалист, съдия с дългогодишна практика, мисля, че е чудесен избор", това коментира кандидатът на ИТН за премиер Пламен Николов след връчването на изпълнения мандат на президента Румен Радев.

"Когато президентът издаде указ и когато има гласуване в зала, ще разберем кой какво гласува. Ясно е, че ние очакваме подкрепата на "Демократична България" и "Изправи се, БГ! Ние идваме", както и от БСП, защото иначе сметките не излизат. С тях сме водили разговори, с тях сме постигнали консенсус, ако няма подкрепа, ще има избори, това е демокрацията", заяви от своя страна Тошко Йорданов.

Той бе гонен от журналистите с различни питания, но набързо се шмугна в черна лимузина и заедно с Пламен Николов отпрашиха в незивестна посока. Все пак преди да затръшне вратата на колата дясната ръка на Слави Трифонов размаха пръст: Вие медиите сте виновни, че Момчил Иванов се отказа от поста на правосъден министър. Ние му вярваме, но в крайна сметка той реши да се оттегли. Вие журналистите сте причината".

Водещи

Най-четени