Тошо Тошев: Плевнелиев няма право да мълчи 14.10 | 18:09

Как е платил 700 000 евро в брой за къщата си на Халкидики?

От Филипа Тодева

Мисля, че Плевнелиев няма право да мълчи. Може би се е изговорил. Той толкова много неща каза през последните седмици, че може би си е свършил думите.

Това заяви главният редактор на в. "Преса" Тошо Тошев по повод разкритието, че президентът Росен Плевнелиев е платил в брой 700 000 евро за къщата си на Халкидики.

"Ако това е вярно, това е пълно безобразие и граничи с финансово престъпление. Никой нормален човек в Европа и не само в Европа не носи куфар с пари, за да си купи къща някъде", подчерта Тошев, цитиран от БГНЕС.

"Всеки един политик дължи обяснение и е нормално да даде такова като публична личност." Това каза от своя страна Венелина Гочева, управител на "Медийна група България Холдинг", издаваща редица вестници и списания, сред които "Труд", "24 часа", "168 часа", "България днес" и др.

"В момента съм журналист и не знам дали моето мнение би имало някакво значение върху формирането на общественото мнение по този въпрос. Но е нормално като всяка публична личност, когато бъде запитан, да може да даде обяснение", добави бившият директор на БНР Валерий Тодоров.

Водещи

Най-четени