Трагедия: Двегодишно момченце почина, след като пило киселина 13.11 | 18:46

Въпреки усилията на лекари от три града, детето не било спасено

От Цанка Донкова

Момченце от Мездра е починало, след като изпило киселина, използвана при запояване, съобщава в. "24 часа".

2-годишният Калин е починал на 11.11 в столичния институт "Пирогов", въпреки усилията на лекари от три града да го спасят.

Детето е син на адвокат Методи Стоянов, бивш разследващ полицай.

Трагедията се разиграла в неделя (10.11), когато семейството на момченцето гостувало при родителите на юриста в с. Курново.

Малко преди обед бащата и дядото на детето заварявали радиатор на трактор в двора. След като свършили работа си, те оставили неизползваната киселина в бурканче от детско пюре до една гумите. В това време детето използвало, че майка му и баба му са улисани в приготвянето на храната и излязло незабелязано навън.

След като момченцето започнало да плаче силно и да се превива от болка, с близките му разбрали какво се е случило. Детето веднага е било закарано в спешния център в Мездра.

Там му оказали първа помощ, но препратили хлапето в многопрофилната болница във Враца.

Състоянието на момчето обаче се влошило, въпреки опитите на лекари и реаниматори да намалят пораженията от въздействието на киселината.

Детето било изпратено със специализиран транспорт в "Пирогов", но и там не успели да го спасят.

"Всички в Курново още скърбим за загубата на детето" заяви кметският наместник на селото Марин Даскалов. Той допълни, че семейството е много добро и трудолюбиво и че е много жалко, че ги е сполетяла такава трагедия."

Водещи

Най-четени