Трагедия! Учител от НГДЕК почина 06.03 | 10:13

Преподавателят по немски език Бойко Атанасов припаднал по време на среща с родители

От iNews.bg

Драмите около Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) продължават. В спор къде да се помещава Класическата гимназия - дали на ул. "Баба" в кв. "Модерно предградие", или в центъра, на Женския пазар, ученици, учители и родители не престават да се карат.

На напрежението обаче не успя да издържи един от учителите в училището. Преподавателят по немски език Бойко Атанасов припаднал по време на среща с родителите вчера след обед. За съжаление, въпреки усилията да бъде спасен, учителят е починал.

Социалната мрежа Facebook за часове гръмна с опечалени близки и познати на преподавателя. Негови възпитаници изразяваха своята печал и дълбока благодарност към уроците, които им е преподал, докато са били ученици в гимназията.

На фона на тази трагична новина Министерството на културата изпрати съобщение до медиите, в което опровергава появила се в някои сайтове и медии информация, че в близост до сградата на училището на ул."Баба"16 ще има нов гробищен парк.

В съобщението на пресцентъра на министерството се посочва, че с Решение 270, прието на заседание на Столичния общински съвет (СОС) на 30 май 2013 г., е започнало изработване на проект за подробен устройствен план за нов общоградски гробищен парк в част от землището на кв. "Филиповци", който се предвижда да е разположен върху земеделски земи, извън строителните граници.

Новопредвиденият гробищен парк в землището на "Филиповци" няма нищо общо с локацията на Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" на ул."Баба"16 в кв. "Модерно предградие" - ако някой ден се стигне до неговото изграждане, то той ще бъде ситуиран на километри разстояние от престижното училище, пише в съобщението на Министерството на културата.

Водещи

Най-четени