Трагедията в "Гоце Делчев" - плод на вътрешни проблеми 13.01 | 11:33

Според Цветан Цветанов трябва да има повече толерантност към хората с психични отклонения у нас

От Елена Кирилова

Анализът на експертизите от инцидента на убийствата в квартал "Гоце Делчев” продължава, обясни министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в ефира на TV7.

По думите му семейството, което беше открито мъртво, е имало вътрешни проблеми и е било по-затворено. Според него принадлежността на родителите към силови структури няма връзка със случая, а по-скоро причината трябва да се търси в проблемите на децата.

"Трябва да бъдем толерантни към хората с психични отклонения. В немалката си част има опит за прикриване на подобни психични проблеми от семейството, ако в него има човек с отклонения. Трябва да бъдем съпричастни с решаването на такива проблеми”, обясни Цветанов.

Той подчерта, че големият син на семейството се е лекувал в клиника. Причина за инцидента може да е преустановяването на вземане на медикаменти от негова страна, но това все още не е изяснено.

Според вицепремиера това, което е нужно в момента, е да не се нагнетява обстановката. По думите му в някои региони, битовата престъпност нараства и това се случва в места с нисък социален статус и висока безработица.

Във връзка с анализа на Reuters, в който се посочва, че страната ни не може да се справи с организираната престъпност, Цветан Цветанов обясни, че трупаните в продължение на две десетилетия проблеми не могат да бъдат променени само за 4 години.

Вицепремиерът твърди, че иска делата бъдат върнати обратно и бъдат разгледани пропуските в тях.

Цветанов отрече да оглавява лоби в ГЕРБ.

"Категорично, не. Дайте ми един случай, в който министърът на вътрешните работи да е лобист. Партия ГЕРБ има своя лидер в лицето на г-н Борисов, партия ГЕРБ има своето политическо ръководство, в което участвам и аз като заместник-председател на ПП ГЕРБ”, обясни той.

Според него избирателите и симпатизантите на партията трябва да възприемат него и Бойко Борисов като екип, защото това е силната страна на ГЕРБ.

Водещи

Най-четени