Трайна и вкусна зимнина: Печени чушки в буркани 21.08 | 12:45

Чушките се почистват от семената. Печем ги от всички страни до готовност, пише Готвач.бг
Готовите чушки се поставят в голяма тенджера и се захлупват с капак да се задушат. Обелват се и се поръсват щедро със сол, защото солта ще ги съхрани за дълго време.
Пълним в сухи компотени или други буркани и затваряме с капачки. Нареждат се в широк съд, на дъното на който има подложка, да не се допират до дъното.
Заливаме с топла вода, нивото и да е над капачките - така се ускорява процесът на варене. Варим за 10 минути от завирането на водата.
Съхраняват се на тъмно и хладно място. Вкусни са както за салата, така и за готвене, пълнене и други ястия.
Печените чушки в буркани за зимата са готови.
Водещи
-
"Хамас" пуска всички изрелски заложници
Това е първото условие в мирния план, предложен от САЩ на двете страни в конфликта в Газа
04.10 | 09:50
Най-четени
-
ВОДНИЯТ АПОКАЛИПСИС: Започва разчистване, установяват се щетите
Бургас проверява разрешителни след потопа
04.10 | 08:58
-
Ето кой е граничният полицай, загинал в "Елените" при наводнението в петък
Той е бил главен боцман на гранично-полицейски кораб "Балчик“
04.10 | 09:10