Трансортният министър подозира: Собственикът на Vera Su иска застраховката, затова умишлено ездейства 10.10 | 16:59

Алексиев е заявил, че България ще търси възстановяване на направените и предстоящи разходи по спасяването на екипажа, изтеглянето на горивото и разтоварване на кораба

От iNews

Собственикът на заседналия край Яйлата товарен кораб "Vera Su" умишлено не предприема никакви адекватни действия по спасяването на кораба и неговия товар и го води към затопяване, с идеята да получи сумите от застраховката. Това предположи министърът на транспорта Христо Алексиев, цитиран от пресцентъра си. Той е във Варна за срещи в Морската администрация с представители на компанията - спасител, застрахователя на кораба и застрахователя на товара.

Неговите събеседници са уверили, че имат готовност и дават гаранции за бързото разрешаване на ситуацията, но до момента не са получили възлагане на операция от страна на турския корабособственик.

Алексиев е заявил, че България ще търси възстановяване на направените и предстоящи разходи по спасяването на екипажа, изтеглянето на горивото и разтоварване на кораба. 

Утре предстои нов оглед на актуалното състояние на кораба, след което, ако е възможно, приоритетно ще започне извозване на останалите опасни материали – остатъчното гориво, акумулатори и други.

Водещи

Най-четени