Транспортното министерство на лов за гратисчии в БДЖ 22.10 | 13:32

Ведомството започна масови проверки по влаковете за пътници без билет, излови 41 пътници само сутринта

От Миглена Ивановa

По инициатива на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков от днес стартират мащабни проверки по редовността на пътниците във влаковете. Проверките се извършват от БДЖ и Транспортна полиция, съобщават от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Целта е да се прекрати практиката клиентите на железницата да пътуват без билет. Проверките ще бъдат насочени към превенция и недопускане кондукторите да приемат пари от пътниците без да издават съответния превозен документ.

Днешната проверка на служители от БДЖ и органите на Транспортна полиция бе извършена между 6,00 и 8,00 ч. по направленията София-Пловдив и София-Мездра. Проверката започна от жп гара Вакарел посока София и бе установено, че във влака 41 пътници нямат билети. 35 от тях бяха свалени на гара Елин Пелин. Началникът на влака и кондукторът са отведени в РУ „Транспортна полиция” за изясняване на ситуацията.

По втората линия проверката започна от жп гара Реброво, като двама пътници без билет са заплатили наложената им глоба, а един е свален принудително от влака.

Внезапните проверки ще продължат по всички жп направления.

Водещи

Най-четени