Трафиканти натъпкаха 40 бежанци в 2 джипа 15.08 | 14:12

Полицията в Бургас ги е задържала на изхода на града след сигнал

От iNews.bg

Родни трафиканти на бежанци натъпкаха цели 40 човека в 2 джипа. Полицията обаче ги е заловила. Това е станало днес на изхода на Бургас за София. Полицията в морския град е получила сигнал, че по един от градските булеварди се движат двата автомобила и по всяка вероятност в тях се превоват нелегални мигранти. Служители на Пето РПУ - Бургас спрели за проверка джип "БМВ Х 5” и "Мерцедес ML” и двата със софийска регистрация, управлявани от 27 годишен бургазлия от к-с "Славейков” и 30 годишен бургазлия от к-с "Меден Рудник”.

От двата джипа със съдействието на служители от Второ РПУ – Бургас са изведени общо 40 нелегално преминали границата ни мъже, жени и деца. Всичките са били без документи и са се самоопределили като иракчани.

Двамата българи, както и мигрантите са задържани за 24 часа, предаде БГНЕС. Спрямо бургазлиите са образувани бързи полицейски производства за каналджийство, а нелегално преминалите, след като приключат действията на служители от отдел "Миграция” към ОДМВР – Бургас, ще бъдат настанени в специализиран център.

Водещи

Най-четени