Трети опит за търсене на обяснения от Златанов за тефтерчето 11.10 | 08:44

При вчерашното заседание на парламента той не се яви в залата

От Гергана Златкова

Трети опит за освобождаването на Филип Златанов като председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси се очаква днес, информира Нова телевизия.

След като в две поредни заседания депутатите не успяха да го изслушат, днес би трябвало той да отговори на въпросите около тефтерчето, в което фигурираха инициали на някои висши партийци от ГЕРБ.

По настояване на ДПС точката беше отложена от вчера, тъй като Златанов не се яви в парламента. Освен това в пленарната зала липсваше и ръководството на ГЕРБ.

В 11:00 часа започва редовният парламентарен контрол днес, в който ще участват 10 министри.

На въпроси и питания на депутати ще отговарят вицепремиерите Зинаида Златанова и Цветлин Йовчев, както и други министри от кабинета.

В програмата на депутатите са включени още промените в Закона за националната система за спешни повиквания. Те предвиждат освен позвъняване на единния европейски номер 112, възможност за изпращане на СМС. Целта е да се реши проблемът на глухонемите с връзката със спешния телефон.

Вицепремиерът Цветлин Йовчев ще оповести пред парламента данните от разследването за неправомерното използване и съхранение на СРС, и подслушването на граждани по времето на министър Цветан Цветанов.

Социалният министър Хасан Адемов ще трябва да обясни намеренията на правителството за промени в пенсионната система, както и мерките за увеличаване на заетостта.

Министърът на транспорта Данаил Папазов ще обясни състоянието и бъдещето на дружествата БДЖ и Български пощи.

Най-четени