Трима български министри заминават на посещение в Русия 06.02 | 10:05

Теми на разговорите с Москва не са обявени

От Ивайло Ачев

От днес, 6 февруари, до сряда, 8 февруари, министърът на финансите и вицепремиер на България Симеон Дянков ще бъде на посещение в Русия, съобщават от Министерството на финансите (МФ).

В рамките на посещението са предвидени работни срещи с руския министър на транспорта Игор Левитин и с министъра на енергетиката Сергей Шматко. В сряда (8 февруари) Симеон Дянков ще има среща със своя руски колега, министъра на финансите на Руската федерация Антон Силуанов.

В българската делегация ще се включат още министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

На сайта на Министерството на финансите не се споменава какви теми ще бъдат разисквани между българската и руската страна. В края на миналата седмица обаче (3 февруари) се появи информация, че Русия намалява доставките на природен газ за Европа, като името на България също беше споменато сред засегнатите държави. В събота (4 февруари) обаче от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма съобщиха, че доставките се нормализират.

Водещи

Най-четени