Тримата пострадали, транспортирани снощи в София, са живи 19.07 | 09:25

Това съобщи министърът на здравеопазването

От Кремена Бедерева

Транспортираните снощи в София с военен самолет ранени израелски граждани - две жени и един мъж, са в стабилно състояние, доколкото позволява това, което са преживели. Това съобщи министърът на здравеопазването Десислава Атанасова в ефира на bTV.

Едната жена е с гръдна и черепно-мозъчна травма, другата е претърпяла операция на черен и бял дроб, и диафрагма. Мъжът е със счупен таз и подбедрица и обгаряния, каза здравният министър. Те са живи, успокои тя.

Снощи ранените са транспортирани до София на белодробна вентилация. Не мога да преценя дали полетът между 2 или 3 часа до Израел ще може да бъде издържан от тях, каза Атанасова. "Засега сме предприели всички мерки по реанимация", увери още тя.

Относно информацията, че жертвите на атентата са осем и жената, транспортирана в София, е починала - здравният министър опроверга тази информация и каза, че всички транспортирани снощи в София са живи.

Същевременно от пресцентъра на "Пирогов" разпространиха съобщение във връзка с разпространената информация, съобщаваме, че на територията на "Пирогов” няма починал пациент, пострадал при бургаския атентат.

Още снощи на помощ на бургаските лекари от "Пирогов” тръгнаха двама травматолози, двама коремни хирурзи и реаниматор. По решение на ръководството на болницата, не се предвижда коментар на живо за
състоянието на двамата пациенти от лекарите на "Пирогов”.

Водещи

Най-четени