Тройно убийство и самоубийство е версията за трагедията в Пловдив 21.01 | 17:11

От полицията са категорични, че няма замесен външен човек

От Диана Цветкова

Тройно убийство, последвано от самоубийство – това е основната версия на разследващите трагичния случай в Пловдив, каза началникът на пловдивската "Криминална полиция" комисар Николай Кирков.

Той бе категоричен, че не може да се твърди, че външен човек е извършител на убийството , тъй като жилището е било заключено отвътре.

Всички членове на убитото семейство са с огнестрелни рани от законно притежавания пистолет на Георги Тепавичаров. Мъжът е военнослужещ в авиобазата в "Граф Игнатиево", като оръжието не е служебно, а лично негово.

Семейството е живеело под наем във ведомствено жилище на военните на бул. "Македония" в града. В момента се изяснява какво е било финансовото им състояние, конкретно – имали ли са задължения към банки и финансови институции.

И двамата родители работят, като дори са имали намерение да си отворят собствен магазин, са изяснили на този етап разследващите. Децата на Георги и Николина Тепавичарови са на 3 и на 9 години, уточниха още на извънредна пресконференция в Пловдив.

Телата на членовете на семейството са открити от брата на Георги. Мъжът е видял брат си за последно в петък (18 януари), а днес отишъл до апартамента, след като родителите на убитите мъж и жена безуспешно опитвали да се свържат с тях през почивните дни.

Мъжът влязъл в апартамента с ключ, който е имал, като най-напред е намерил тялото на убитата Николина в спалнята.

След това излязъл навън на стълбите и започнал да плаче, като съседка, която го е видяла е подала сигнала в полицията. Впоследствие пристигналите полицаи се натъкнали в детската стая на телата на бащата и двете деца.

Както iNews съобщи, по случая са назначени балистична и съдебно-медицинска експертизи. Направени са натривки на ръцете на убитите, за да се установи наличие на барутни частици, иззет е и биологичен материал.

По случая е образувано досъдебно производство под ръководството на Окръжната прокуратура в Пловдив.

Водещи

Най-четени