Туристи загинаха в Стара планина 07.05 | 14:43

Мъж се опитал да помогне на подхлъзнала се жена, но никой от двамата не успял да се спаси

От iNews.bg

Двама туристи са загинали в централната част на Стара планина. В района на връх Малък Купен са били намерени телата на мъж и жена, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) пред "Фокус".

От ПСС поясниха, че вчера мъж и две жени са тръгнали от хижа "Амбарица" към хижа "Дерменка" и са се загубили, след което са се отправили към връх Ботев. После туристите са поели в обратна посока. В района на връх Малък Купен една от жените се подхлъзва, мъжът тръгва след нея и си чупи крака. Към 9:30 ч. другата туристка пристига в хижа "Добрила" измръзнала и в шок и дава информация за случилото се.

В акцията по издирването им се включват спасители от отрядите от Сопот, Карлово, Калофер, Троян, Ловеч и Пловдив. Телата на загубилите се туристи са намерени от техен роднина. Тялото на мъжа е открито към 11:10 часа, а на жената - към 12:15 часа.

Поради факта, че мястото е отдалечено, от ПСС предупреждават, че транспортирането на телата вероятно ще продължи до късните часове на днешния ден или до ранните на утрешния заради отдалечеността на района.

Водещи

Най-четени