Туристически маршрути ще свързват Община Генерал Тошево с Румъния 11.12 | 17:56

Проектът се реализира по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007 – 2013

От Силвия Стоядинова

Различни видове туристически маршрути ще свързват добруджанския град Генерал Тошево с румънското село Мурфатлар в рамките на Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007 – 2013.

Разработени са два пешеходни еко маршрута, два колоездачни, един за конна езда, два тематични туристически маршрута и един интегриран между двете населени места в пограничния район.

Ще бъде реализирана и друга интересна идея – изграждане на рекламно-информационни съоръжения във вид на тотеми в двете крайни точки.

Освен това са предвидени два маршрута за туристи, почиващи по Северното ни Черноморие - к.к. Албена или Балчик – Генерал Тошево – Мурфатлар и к.к. Мамая или Констанца – Мурфатлар – Генерал Тошево, съобщава Фокус.

Целта е развитие на туристическия потенциал в региона от двете страни на българо-румънската граница и създаване на пазар, ориентиран към туристически продукти.

В планираните дейности са включени различни практически инициативи, насочени към защита, опазване и популяризиране на природното и културно наследство и създаване на предпоставки за съвместно социално-икономически развитие в двата района.

 

Водещи

Най-четени