Турският вицепремиер Бекир Боздаг ще посети страната ни 04.08 | 15:38

Всяка година за Рамазан байрам той посещава турски общности по света

От Елица Елефтерова

 

Турският вицепремиер Бекир Боздаг ще посети страната ни от 6 до 8 август. Според съобщение от пресслужбата на Бекир Боздаг визитата ще бъде в качеството му на ресорен вицепремиер по проблемите на турските общности в чужбина.

По традиция всяка година по време на празника Рамазан байрам Бекир Боздаг посещава турски общности в различни страни като знак на солидарност и съпричастност. Миналата година той прекара Рамазан байрама при мюсюлманите в гръцка Тракия, съобщава БТА.

Боздаг ще отпътува на 6 август с кола за България и ще влезе през граничния пункт Дерекьой-Малко Търново. Предвижда се да посети село Люляково, Бургаска област, а след това Шумен и Силистра, където ще участва в ифтар (вечеря след залез слънце по време на свещения месец Рамазан) с българските турци.

На 7 август турският вицепремиер ще посети музея на Плевенската епопея, а в град Русе ще гостува на възпитаниците на религиозното мюсюлманско училище. На Рамазан байрам Бекир Боздаг ще бъде в Пловдив, където ще участва в сутрешната празничен молитва в джамията Мурадие. Предвижда се Бекир Боздаг да посети също Кърджали и Момчилград.

Водещи

Най-четени