Турция ще ни помага срещу пожарите 14.11 | 19:20

България ни ще си сътрудничи с горските власти на страната

От Гергана Златкова

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по  горите ((ИАГ) Григор Гогов се срещна с Зекерия Мере, директор на  Регионално управление по горите - Истанбул, съобщават от пресцентъра на Министерството на земеделието.

Турската делегация е на посещение в България по повод отбелязването на 100-годишнината на Държавно горско стопанство - Царево.

По време на разговорите е било обсъдено  сътрудничеството между горските власти на двете страни в  областта на разработването на съвместни проекти и споделяне на  опита в сектора. 

Гогов посочи, че се очаква в най-скоро време да стартира одобреното вече проектно предложение "Странджа/Йълдъз е планината без пожари".

То е разработено от Регионална дирекция по горите - Бургас и Горско стопанство - Къркларели по  Програмата за трансгранично сътрудничество България - Турция. 

Общата цел на проекта е подобряване на ефективното и устойчиво използване на природните ресурси и за опазване на природното и културно-историческото наследство чрез защита на Странджа/Йълдъз от горски пожари.

Водещи

Най-четени