Тутракан посреща Джулая за втора поредна година 13.02 | 13:07

Джон Лоутън, БТР и Кметъла отново ще бъдат специалните гости на събитието

От Ивайло Ангелов

Кметът на Тутракан д-р Димитър Стефанов отново прояви инициативата и започна отсега подготовката за купона July morning. За тази цел той проведе работна среща с членовете на група БТР, пристигнали в града по негова покана. Освен тях на срещата присъстваха и бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, известен и с прозвището Кметъла, както и част от екипа по организацията.

След като си разпределиха задачите, домакинът и гостите му дадоха брифинг, на който обявиха, че Джулая отново ще се състои в Тутракан, започвайки вечерта на 30 юни и завършвайки рано сутринта на 1 юли. Ще участват около десетина групи, а накрая на сцената както винаги ще излязат легендата от Uriah Heep Джон Лоутън и БТР, с които той се изявява в България. 

Стана ясно също, че Цонко Цонев е започнал да пише нова книга - "Катунът от Каварна", замисляйки я като втора част към издадената вече "Кметълски истории", излязла през м.г. В нея ще има репортаж за миналогодишния Джулай в Тутракан, както и очерци за Deep Purple, Scorpions и други легендарни банди по повод гастролите им у нас.

July morning преди се провеждаше на брега на морето край Каварна, но от миналата година бе официално пребазиран в Тутракан. Това стана след като Цонев се оттегли от властта и предаде щафетата на своя приятел и колега д-р Стефанов, който също като него е голям фен на рока. Така дунавският град започна да се превръща в седалище на една от най-значимите рок прояви не само у нас, но и на целия Балкански полуостров, споделиха участниците в срещата.

Водещи

Най-четени