Търговия на гласове в София, плащали 100-150 лв. на вот 07.10 | 09:45

СДВР представи резултати от проведената полицейска операция за гарантиране политическите права на българите в столичния квартал „Христо Ботев“.

От iNews.bg

СДВР представи резултати от проведената полицейска операция за гарантиране политическите права на българите в столичния квартал "Христо Ботев".

Гл. комисар Любомир Николов, който е началник на столичната дирекция, заяви, че има образувани седем досъдебни производства, които са свързани с политическите права на гражданите. Претърсват се още четири жилища заради подадени сигнали.

"Задържани са общо десет души за нарушаване на политическите права и отделно още 12 за притежание на наркотични вещества. Разследваме и престъпление, свързано с регистрацията на конкретна партия, която не е в 50-о Народно събрание и е подала неистински документи за регистрацията си", посочи шефът на СДВР.

Според данните, които имат властите, един изборен глас в момента върви между 100 и 150 лв. Освен срещу кеш, глас се търгува и срещу опрощаване на вноски по бързи кредити, както и задраскване на вересии от магазини.

Криминалистите намират списъци не само в тетрадки, но и в компютри, каза гл. комисар Николов.

Водещи

Най-четени