Търсят избягалите затворници, проверяват и надзирателите дали не са в схемата 03.04 | 18:23

Въоръжени и агресивни са, гражданите да внимават, предупреждават от полицията

От iNews.bg

МВР разпространи имената и снимките на избягалите днес следобед от Софийския затвор престъпници. Потвърди се информацията, че става въпрос за автори на тежки криминални престъпления с големи присъди.

Единият от избягалите - Радослав Колев, е рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 26 години, като причината за това е извършено от него убийство.

Вторият е Владимир Стефанов, също рецидивист, осъден на на 30 години затвор за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.

Паралелно с предприетото издирване е бразувано и досъдебно производство по чл. 297 от Наказателния кодекс /бягство на затворници/, като предмет на проверка са и действията на охранителния състав в Затвора "София". По първоначални данни, бягството е извършено и чрез заплаха на дежурни надзиратели с огнестрелно оръжие, с което затворниците са разполагали, като по този начин са преодолени няколко поста в корпуса на Затвора "София".

На място са изпратени двама прокурори от СГП, като действията по разследването се извършват от СДВР. Столичната полиция призовава гражданите, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. От СДВР предупреждават гражданите да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива. 

Водещи

Най-четени