Търсят трима за стрелбата в Долна баня 14.07 | 20:02

Издирваните са избягали с оръжието си

От iNews.bg

Полицията издирва трима въоръжени мъже, които откриха стрелба по бюрото по труда в Долна баня. Мъжете са избягали с оръжието си, след като раниха трима души. Засилено е полицейското присъствие в района на Ихтиман и Костенец, съобщи БНР.

Кървавият инцидент става рано тази сутрин в центъра на Долна баня. Минути след 09.00 часа в сградата на бюрото по труда влизат трима мъже. Единият от тях е добре познат на полицията. Той е на 52 години и е известен с прякора Графа. Мъжът носи в себе си пушка-помпа, с която открива стрелба.

На място незабавно са изпратени екипи от районното управление и установяват три простреляни лица, които са транспортирани в болницата.

След като прострелват опонентите си, Графа и другите двама мъже, които са с него, побягват. Те носят в себе си общо две пушки.

За да не се допусне напрежение, полиция и жандармерия обграждат района и започват издирване. В хода на разследването става ясно, че причината за стрелбата е стара вражда между два ромски клана. Тя води началото си от няколко години. Последният повод за скандал е била жена.

Графа беше задържан още преди година. Тогава при операция в дома му полицията откри автомат, пушка и голямо количество патрони.

Водещи

Най-четени