У нас имало повече убити от престъпници, отколкото загинали в конфликта в Украйна 27.04 | 17:23

Липсата на морал водела до ужасяващата статистка, смята Лазаров

От Христина Рафаилова

В България имало повече загинали жертви на престъпения в последните седмици, отколкото убити в конфликта в Украйна. Това каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред TV 7 по повод ужасяващите убийства, случили се у нас през последните дни.

Шефът на професионалното ръководство на ведомството визира удушената в Поморие 8 – годишна Алекс, пребитата до смърт от баща си Пламена в Русе. Също така  той изброи и застреляната от собствения си съпруг Клавдия  във Враца и закланите майка и дъщеря в Джебел. 

Лазаров каза, че не знаел дали "народът е луднал", но със сигурност убийствата били знак за липса на морал, ценностна система, възпитание и образование.

Главният секретар на МВР каза, че наистина е отишъл с оставката си при вътрешния министър Цветлин Йочев, след трагедията в Лясковец, при която загина командоса Емил Шарков. Това се случило още на същия ден. 

Главният секретар отказа да даде подробности за трагедията в Джебел. Той информира само, че разследването се наблюдава лично от окръжния прокурор. За случаят бил уведомен и обвинител номер 1 на страната. 

Лазаров се оплака, че нелегалните имигранти, пробващи да влязат в страната ни, замеряли с камъни граничните полицаи.  Тази седмица излезе информация, че граничарите са пребили сирийска жена и децата й, след което ги избутали отново на турска територия. 

Водещи

Най-четени